Роганська селищна військова адміністрація

Харківської області

Переваги військової служби за контрактом

Дата: 27.09.2024 08:00
Кількість переглядів: 58

На зображенні може бути: хліб, пиріг та текстНаразі існує безліч переваг військової служби за контрактом у Збройних Силах України:

• можливість вибору місця проходження військової служби

• можливість обрання військово-облікової спеціальності

• можливість кар’єрного зростання

• можливість вступу до вищих військових навчальних закладів

• можливість проходження військової служби за місцем служби чоловіка (дружини)

• той, хто уклав контракт має пріоритет у відборі та направленні на навчання до навчальних центрів країн-членів НАТО.

За укладання першого контракту передбачена грошова допомога.

Розмір допомоги залежить від прожиткового мінімуму працездатних осіб, який затверджується кожного року в держбюджеті, станом на 1 січня. У 2024 році він становить 3028,00 грн.

Тож, уклавши перший контракт, можна отримати:

• особам рядового складу — вісім розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого законом на 1 січня календарного року (3028,00 грн) — 24 224 грн;

• особам сержантського і старшинського складу — дев’ять розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого законом на 1 січня календарного року — 27 252 грн;

• особам офіцерського складу — десять розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого законом на 1 січня календарного року — 30 280 грн.

Щоб отримати таку допомогу, потрібно написати рапорт на ім’я командира.

Виплата здійснюється після набрання чинності першого контракту, призначення на посаду і вступу до виконання обов’язків за посадою на підставі наказу командира.

При переїзді на нове місце військової служби в інший населений пункт або у зв’язку із зарахуванням до військового навчального закладу здійснюється виплата підйомної грошової допомоги у розмірі місячного грошового забезпечення +50% від розміру грошового забезпечення за кожного члена сім’ї, який переїжджає разом із військовослужбовцем та добові.

• Офіцери, рядові, сержанти, які проходять військову службу за контрактом, за місцем проходження військової служби згідно з наказом командира військової частини можуть розраховувати на компенсацію за піднайом житла.

• компенсація 50 відсотків від першого внеску за кредитом по програмі «єОселя

Та додатково право на компенсацію 100 тисяч гривень після першого року військової служби, та ще 100 тисяч гривень – після другого року військової служби.

Крім того, ті хто підпише контракт матимуть право протягом трьох місяців з дати укладення такого контракту отримати сертифікат на купівлю транспортного засобу в розмірі 150 тисяч гривень. Сертифікат на купівлю транспортного засобу видається військовослужбовцю при укладенні контракту лише один раз.

В територіальних громадах передбачені місцеві програми із виплати одноразової грошової винагороди за укладення першого контакту або у зв’язку з мобілізацією.

#Контракт #долучайся


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь