Роганська селищна військова адміністрація

Харківської області

Як дітям вести здоровий і правильний спосіб життя?

Дата: 29.03.2024 10:02
Кількість переглядів: 75

Здоровий спосіб життя для дітей - основний фактор фізичного і морального розвитку дитини, гармонійного існування в суспільстві.

Головними складовими здорового способу життя є:

• розклад дня;

• свіже повітря;

• рухова активність;

• здорове харчування;

• психічний і емоційний стан.

Для кожної дитини найголовнішим прикладом в житті є батьки, на яких вони прагнуть у всьому бути схожими, тому здоровий спосіб життя повинен починатися саме з них.

Діти легко прислухаються до порад мами і тата, цікавляться їх захопленнями, а спільні заняття спортом і правильне харчування всією сім'єю допоможуть вам ненав'язливо привчати до цього дитину з ранніх років.

Наприклад, влітку влаштовуйте регулярні сімейні прогулянки з велосипедом, самокатом, роликами, грайте в м'яч, ходіть разом в басейн, на ранкову пробіжку, в походи, а взимку - катайтеся на санках, ковзанах, лижах та інше. Якщо у вас є хобі, то залучайте до нього також дітей. Це не тільки гарний метод виховання і розвитку дитини, але і відмінний спосіб для згуртування сім'ї.

Правильно організований розпорядок дня повинен задовольняти ключові фізіологічні потреби організму (відпочинок, сон, харчування). Виконання цих умов призведе до того, що дитина отримає всі необхідні знання і навички в сфері культури здоров'я.

Повноцінний сон - така ж невід’ємна частина здорового способу життя, як харчування і фізична культура. Діти в дошкільному віці повинні спати по 9-10 годин на добу, шкільного віку та підлітки – не менше 8-9 годин на добу.

Свіже повітря і щоденні прогулянки благотворно впливають на організм. Гуляти потрібно в будь-яку погоду. Корисно бути в місцях, де багато зелені, дерев і квітів. Дуже корисний для здоров'я дитини сон на свіжому повітрі. Наприклад, на балконі, біля відкритого вікна.

Спортивний спосіб життя веде до зміцнення і здорового розвитку дитини. Заняття фізкультурою роблять дитину більш витривалою і здоровою. Фізичні вправи добре зміцнюють кістки, м'язи і суглоби. Це корисно також для контролю ваги і спалювання зайвих калорій. Адже сучасний спосіб життя і неправильне харчування не дуже благотворно впливають на організм дітей.

Правильне дитяче харчування також нерозривно пов'язане з сімейним здоровим способом життя і до нього необхідно привчати дитину з ранніх років.

У раціоні дитини повинні бути тільки натуральні продукти, без хімічних добавок. Рекомендується регулярно вживати в їжу нежирне м'ясо, свіжі фрукти і овочі, рибні страви і кисломолочні продукти. Збалансована і корисна їжа позитивно впливає на здоров'я дітей, дозволяючи їм нормально рости і розвиватися.

Харківське районне управління наголошує, емоційний стан дітей багато в чому визначається психологічною атмосферою в родині Якщо дитині вдома емоційно комфортно, то вона буде щасливою, спокійною і впевненою у собі. Позитивні думки покращують гормональний фон, зміцнюють імунітет. Дитині потрібна любов, розуміння і турбота. Тільки при дотриманні всіх правил щодо ведення здорового способу життя можна отримати хороший результат.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь