Роганська селищна військова адміністрація

Харківської області

Обережно! Ожеледиця!

Дата: 11.01.2024 14:23
Кількість переглядів: 163

 

Часто зима для українців перетворюється на стихійно лихо. Сніг, вітер, відлига та знову мороз-примхи природи здатні вплинути на працездатність і життєдіяльність цілих регіонів. А ожеледиця-це проблема для всіх:і пішоходів, і водіїв. Це перша та основна причина травм.

Найбільша кількість звернень до медичних закладів відбувається у зв’язку з пошкодженням нижніх та верхніх кінцівок: переломи та вивихи, забій мяких тканин.

Люди середнього віку становлять найбільшу категорію, схильну до травм. Переважно це люди працездатного віку, які не можуть уникнути переміщень у несприятливих погодних умовах. Крім того, велика частина травм пов’язана з громадським транспортом: слизькі сходинки, ускладнена посадка та висадка пасажирів.

Дотримуйтесь правил дорожнього руху: переходьте вулицю тільки в призначених місцях, переконавшись, що всі транспортні засоби повністю зупинилися, пам’ятайте, що ви себе можете зупинити за долі секунди, а ось автомобілю потрібно для цього набагато більше часу і відстані.

 Важливо опанувати мистецтво падіння. Якщо розумієте, що уникнути падіння не вдається, у жодному разі не виставляйте вперед руки! Коли відчуваєте, що ось-ось впадете, спробуйте присісти і згрупуватись - це допоможе вберегти кінцівки від переломів.

Якщо ви впали й через деякий час відчули біль в голові, нудоту, біль в суглобах, утворилися пухлини, терміново зверніться до лікаря в травмпункт, інакше можуть виникнути ускладнення з непередбачуваними наслідками.

Харківське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області наголошує, слід дотримуватися обережності та деяких правил безпеки:

- зручне неслизьке взуття, відмова від високих підборів;

- підсилити захисний ефект можна, якщо обрати спеціальні накладки на підошви або так звані «льодоходи»;

- не тримайте руки в кишенях.

Та краще звичайно не падати. Бережіть себе! І будьте здорові

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь