Роганська селищна військова адміністрація

Харківської області

Корисне харчування

Дата: 25.08.2023 11:30
Кількість переглядів: 158

Ціль «Їсти здорову їжу» 

Коли йдеться про здорове харчування, люди часто відчувають розгубленість і не знають, із чого почати, що заважає їм почати взагалі. Звісно, упорядкувати раціон, зробити його здоровим і збалансованим може бути дуже складним завданням, особливо, коли ви маєте мало часу чи погану звичку заїдати стрес чимось не дуже корисним. Утім маленькі кроки допоможуть і тут. Зробіть правилом їсти салат в обід щодня або приберіть сільницю зі столу і додавайте до страв замість солі трави і різноманітні спеції. Відмовтеся від цукру й сиропів у каві або чаї або для початку замість двох ложок цукру додайте одну.

ВООЗ рекомендує вживати не менше п’яти порцій фруктів і овочів (еквівалент 400 г) на день. Спробуйте з’їдати яблуко замість перекусу. Пам’ятайте, що «здорова» тарілка має на 50% складатися з овочів (крім картоплі), тож намагайтеся поступово впровадити це правило і в своє життя.

Ще одна порада: спробуйте щовечора виділяти 15 хвилин, щоби продумати раціон на наступний день і підготувати відповідні продукти. Ймовірно, коли настане час обіду, ви зробите вибір на користь здоровішої їжі, а не вхопите перше, що потрапить до рук.

Джерело - Державна установа "Харківський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України"

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь