Роганська селищна військова адміністрація

Харківської області

ПОВІДОМЛЕННЯ про оприлюднення проекту документа державного планування та звіту про стратегічну екологічну оцінку

Дата: 27.02.2022 09:00
Кількість переглядів: 259

ПОВІДОМЛЕННЯ

про оприлюднення проекту документа державного планування
та звіту про стратегічну екологічну оцінку
детального плану території земельної ділянки комунальної власності площею 23,7276 га (кадастровий номер – 6325158500:03:009:0004) з подальшою зміною цільового призначення (01.06 для колективного садівництва) на землі житлової та громадської забудови (03.12 – для будівництва та обслуговування будівель закладів комунального обслуговування, для будівництва та подальшої експлуатації  цвинтаря), яка розташована поза межами населених пунктів на території Роганської селищної ради

 

Фото без опису

  1. Повна назва документа державного планування, що пропонується, та стислий виклад його змісту.

Проект «Детального плану території земельної ділянки комунальної власності площею 23,7276 га (кадастровий номер – 6325158500:03:009:0004) з подальшою зміною цільового призначення (01.06 для колективного садівництва) на землі житлової та громадської забудови (03.12 – для будівництва та обслуговування будівель закладів комунального обслуговування, для будівництва та подальшої експлуатації  цвинтаря), яка розташована поза межами населених пунктів на території Роганської селищної ради» розроблений в цілях розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємствами, що пов’язані з користуванням надрами за межами населених пунктів на території Вільхівської сільської ради Харківського району Харківської області

Заплановане замовником розроблення ДПТ будівництво кладовища за рахунок вільної від забудови земельної ділянки з кадастровим номером 6325158500:03:009:0004.

З загальної площі ділянки 23,7276 га через складний рельєф та планувальні обмеження від газового трубопроводу придатна територія для розташування кладовища складає 15,341 га.

Відповідно до побажань Замовника в межах ДПТ передбачається змінити цільове призначення земельної ділянки площею 15,341 га з 01.06 Для колективного садівництва на 03.12 – для будівництва та обслуговування будівель закладів комунального обслуговування, для будівництва та подальшої експлуатації  цвинтаря.

Будівництво кладовища традиційного поховання, що планується, передбачене для обслуговування потреб жителів Роганської громади.

Проектними пропозиціями передбачається поділ на такі внутрішні функціональні зони: вхідну для відвідувачів через браму та хвіртку, в’їзд автотранспорту, майданчик накопичення відвідувачів, гостьова автостоянка на 80 м/місць; окрему зону (майданчик) траурних церемоніалів, будівництво каплички та майданчику для проведення траурних церемоній (ритуальний майданчик) перед алеєю, що веде в бік зони поховань; адміністративно-побутова зона, де буде розміщено адміністративно-побутову будівлю з квітковим кіоском, стенд з планом кладовища і правилами його утримання; господарська зона (господарсько-побутова споруда (сарай для інвентарю, громадські туалети, КТП, контейнери для збору сміття).У господарській зоні в залежності від площі кладовища дозволено розміщувати неопалювані складські приміщення для похоронних приладів, предметів ритуальної належності та матеріально-технічних засобів; додатковий виїзд/вихід на протилежній стороні; колумбарна зона; зона поховань з секторами розміром 62 на 54 м.

Площа зони поховання становить 11,45 га, відповідно територія забезпечує 28 700 місць для захоронення.

 

  1. Орган, що прийматиме рішення про затвердження документа державного планування:

            Роганська селищна рада Харківського району Харківської області. Юридична адреса: 62481, Харківська обл., Харківський р-н, сел. Рогань, вул. 1-го Травня, буд. 1а. Електронна адреса: vk@roganska-gromada.gov.ua телефон: 057 7407161

 

3.         Процедура громадського обговорення:

а) дата початку та строки здійснення процедури:

дата подання заяви про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки (оприлюднення її в засобах масової інформації):

14.02.2022 – в газеті «ЕКОсвіт»;

14.02.2022 – в газеті «Харківський кур’єр».

Дата подання повідомлення про оприлюднення звіту про стратегічну екологічну оцінку та розміщення звіту СЕО на офіційному веб-сайті Роганської селищної ради – 27.06.2022 рік.

Публікація повідомлення в друкованих засобах масової інформації:

04.07.2022 р – в газеті «ЕКОсвіт»;

04.07.2022 р – в газеті «Харківський кур’єр».

б) спосіб участі громадськості: (надання письмових зауважень і пропозицій):

Надання письмових зауважень та пропозицій до Роганська селищна рада Харківського району Харківської області. Юридична адреса: 62481, Харківська обл., Харківський р-н, сел. Рогань, вул. 1-го Травня, буд. 1а. Електронна адреса: vk@roganska-gromada.gov.ua, з темою листа «щодо стратегічної екологічної оцінки».

в) дата, час і місце проведення громадських слухань (у разі проведення)

Громадські слухання не проводитимуться, громадське обговорення проводиться шляхом надання письмових зауважень і пропозицій.

г) орган, від якого можна отримати інформацію та адресу, за якою можна ознайомитися з проєктом документа державного планування, звітом про стратегічну екологічну оцінку та екологічною інформацією, у тому числі пов’язаною зі здоров’ям населення, що стосується документа державного планування: Роганська селищна рада Харківського району Харківської області. Юридична адреса: 62481, Харківська обл., Харківський р-н, сел. Рогань, вул. 1-го Травня, буд. 1а. Електронна адреса: vk@roganska-gromada.gov.ua телефон: 057 7407161

Контактна особа – Юрій Перекупський, спеціаліст відділу земельних відносин виконавчого комітету Роганської селищної ради, моб.т. 0677139335

ґ) орган, до якого подаються зауваження та пропозиції: Роганська селищна рада Харківського району Харківської області. Юридична адреса: 62481, Харківська обл., Харківський р-н, сел. Рогань, вул. 1-го Травня, буд. 1а. Електронна адреса: vk@roganska-gromada.gov.ua телефон: 0577407161, строки подання зауважень та пропозицій: з 04.07.2022 року протягом 30 днів включно.

д) місцезнаходження наявної екологічної інформації, у тому числі пов’язаної зі здоров’ям населення, що стосується документа державного планування:

офіційні веб-сайти Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України (https://menr.gov.ua/), Департамент захисту довкілля та природокористування Харківської обласної державної адміністрації (https://kharkivoda.gov.ua/), Департамент охорони здоров’я Харківської обласної державної адміністрації (https://kharkivoda.gov.ua/).

Звіт про стратегічну екологічну оцінку оприлюднено 27.06.2022 року на офіційному сайті Роганської селищної ради (https://roganska-gromada.gov.ua/). Строк громадського обговорення та консультування становить 30 днів з дня оприлюднення повідомлення.

 

4) Необхідність проведення транскордонних консультацій щодо проєкту документа державного планування.

Підстав для здійснення оцінки транскордонного впливу на довкілля немає.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь