Роганська селищна військова адміністрація

Харківської області

ОПЕРАЦІЯ "НОВОРІЧНА ЯЛИНКА - 2022!"

Дата: 30.11.2021 10:08
Кількість переглядів: 387

Фото без опису

 

 

З метою посилення державного контролю за охороною лісів від незаконних рубок зелених насаджень, а також дотримання вимог природоохоронного законодавства при заготівлі і реалізації хвойних насаджень, Державна екологічна інспекція в Харківській області в передноворічний період щорічно проводить операцію «Новорічна ялинка».

До заходів щодо дотримання вимог природоохоронного законодавства при заготівлі і реалізації хвойних насаджень залучаються працівники лісової охорони, органів внутрішніх справ, громадські інспектори з охорони довкілля.

Держекоінспекція в області попередила керівників лісогосподарських підприємств, лісокористувачів, ринків, інших торгівельних майданчиків, власників хвойних розплідників, організаторів проведення ярмарок про безумовне дотримання вимог природоохоронного законодавства під час заготівлі та реалізації хвойних насаджень.

Згідно зі статтею 65 КУпАП, незаконна порубка і пошкодження дерев або чагарників; перевезення, зберігання незаконно зрубаних дерев або чагарників; знищення або пошкодження лісових культур, сіянців або саджанців у лісових розсадниках і на плантаціях, а також молодняка природного походження і самосіву на площах, призначених під лісовідновлення, тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі від 510 до 1020 грн на громадян і від 2550 до 5100 грн на посадових осіб.

За шкоду, заподіяну лісу в результаті самовільної рубки хвойних насаджень, розраховуються збитки.

Відповідно до частини 1 статті 88-1 КУпАП порушення порядку придбання чи збуту об’єктів рослинного світу (новорічних ялинок) без документів, що підтверджують законність іх придбання, тагне за собою накладення штрафу від 510 до 1700 грн з конфіскацією об’єктів рослинного світу.

Державна екологічна інспекція у Харківській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь