Роганська селищна військова адміністрація

Харківської області

ВІДКРИТТЯ ПРОЄКТУ-ПЕРЕМОЖЦЯ ОБЛАСНОГО КОНКУРСУ МІНІПРОЄКТІВ «ЕФЕКТИВНА МЕДИЦИНА В ГРОМАДІ»

Дата: 18.11.2021 18:50
Кількість переглядів: 926

Фото без опису

Забезпечення медзакладів КНП Роганської селищної ради «Центр первинної медичної допомоги № 4 Харківського району» новим і високотехнологічним медичним обладнанням та апаратурою є одним із пріоритетних завдань для подальшого розвитку медицини на території Роганської громади.

У 2021 році проєкт «Комплекс медичної апаратури для оперативної та якісної діагностики» став переможцем обласного конкурсу мініпроєктів «Ефективна медицина в громаді».

Сьогодні заступниця голови Харківської обласної ради Валерія Мураєва вручила сертифікат про його успішну реалізацію. «Від імені голови Харківської обласної ради Тетяни Єгорової-Луценко та всього депутатського корпусу вітаю вас з цією подією. Я дуже рада, що медзаклади Роганської громади отримали необхідне обладнання, адже тут мешкає велика кількість жителів, які мають отримувати якісні медичні послуги,  сказала Валерія Мураєва. – Конкурс «Ефективна медицина в громаді», який обласна рада започаткувала цього року, лише набирає обертів. Впевнена, що він розвиватиметься, збільшуватиметься його фінансування, і ми зможемо допомогти у реалізації більшої кількості місцевих ініціатив, а проекти громад ставатимуть ще більш масштабними».

 «Портативний УЗД апарат використовуватиметься не тільки для стаціонарної діагностики, а й при виїздах лікарів на виклики. В зону обслуговування входять селища Рогань та Докучаєвське», – сказала гендиректор КНП «ЦПМД 4 Харківського району» Тетяна Жданова.

Окрім того, за її словами на території, яку обслуговує медзаклад, проживає більше 24 тисяч жителів, які потенційно можуть звернутися до сімейних чи вузькопрофільних спеціалістів. За статистикою, у середньому в місяць виписується більше 250 направлень для здачі аналізів крові.

Загальна вартість проєкту – 566,5 тисяч гривень, з яких з обласного бюджету було спрямовано 305,0 тисяч гривень, з селищного – 261,5 тисяч гривень. У рамках реалізації проекту придбано два біохімічні напівавтоматичні аналізатори, портативний апарат УЗД та кольпоскоп, які всановлені в медзакладах КНП Роганської селищної ради «Центр первинної медичної допомоги № 4 Харківського району». А портативний УЗД-апарат буде використовуватися не тільки в медичних закладах громади, а й буде залучений на виїзди лікарів до пацієнтів, яким необхідна діагностика в домашніх умовах.

Дякуємо керівництву та депутатському корпусу Харківської обласної ради за запровадження конкурсу «Ефективна медицина в громаді», який відкриває можливості громадам покращити якість медичних послуг та зробити їх доступними для всіх мешканців.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь