Роганська селищна військова адміністрація

Харківської області

ПРОВЕДЕНІ ГРОМАДСЬКІ СЛУХАННЯ ПРОЕКТУ «КОМПЛЕКСНОГО ПЛАНУ ПРОСТОРОВОГО РОЗВИТКУ ТЕРИТОРІЇ РОГАНСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ» ТА ЗВІТУ ПРО СТРАТЕГІЧНУ ЕКОЛОГІЧНУ ОЦІНКУ

Дата: 27.10.2021 12:31
Кількість переглядів: 2101

Фото без опису

У Роганському будинку культури, 26 жовтня 2021 року, проведені громадські слухання проекту «Комплексного плану просторового розвитку території Роганської територіальної громади Харківської області», що реалізується в рамках Програми USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) та Звіту про стратегічну екологічну оцінку.

 

На громадських слуханнях для представлення проекту, його обговорення та внесення пропозицій зібралися жителі громади, представники малого, середнього та великого бізнесу, громадськості, депутатського корпусу, керівництво та спеціалісти виконавчого комітету, експерти та фахівці, які розробляли комплексний план та були залучені до реалізації проекту. До зборів долучилися представники Харківської районної та обласної ради, Головного управління Держгеокадастру у Харківській області, Департаменту агропромислового розвитку Харківської обласної адміністрації, регіональний координатор Програми USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) Олена Кулик. Загалом в громадських слуханнях прийняли участь більше 70 осіб.

Відкрила слухання керівник технічного департаменту ТОВ «БломІнфо-Юкрейн» Катерина Резнікова. Вона наголосила на тому, що відкритість і гласність впровадження проектних рішень – це головний фактор створення комфортного середовища для життя і дозвілля мешканців, розвитку бізнесу та всієї громади.

З привітальним словом до зібрання звернувся керівник напряму земельної реформи Програми USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) Сергій Кубах. Свою доповідь акцентував на тому, що комплексний план просторового розвитку території територіальної громади – це ефективний інструмент довгострокового розвитку території.

Виступ голови Роганської селищної ради Марії Черненко «Роганська територіальна громада: сучасні та перспективні плани розвитку» став ключовою доповіддю слухань. Марія Вікторівна надала загальну інформацію про громаду, розказала про шлях, який громада пройшла від створення завдання на розробку комплексного плану та обліку наявних ресурсів у громаді до визначення сучасного і перспективного використання територій громади. Окремо, звернула увагу на важливості інклюзивного, публічного та прозорому підході до управління ресурсами громади.

Начальник відділу земельних відносин Роганської селищної ради Тетяна Олійник у практичній доповіді «Як громаді працювати : отриманими з даними щодо сучасного використання земель, обмежень у використанні земель, перспективного використання територій, запланованих заходів щодо раціонального використання та охорони, планування територій» – детально озвучила проблеми з якими, зіштовхнулися спеціалісти на місцевому рівні та розказала алгоритм підготовки матеріалів та обробки зібраних даних. Детально зупинилася на тому, які можливості відкриваються перед органами місцевого самоврядування та як комплексний план суттєво удосконалює роботу земельному відділу.

Головний архітектор проекту Чижевська Лідія представила презентацію «Перспективи використання території Роганської громади». У виступі  детально розкрила проведений просторовий аналіз, зони пріоритетного розвитку, інфраструктурне забезпечення населених пунктів. На основі всіх ресурсів з урахуванням побажань Роганської селищної ради, які пройшли опрацювання архітекторами, були продемонстровані планувальні рішення поза межами і для кожного окремого населеного пункту.

Заступник Роганського селищного голови з гуманітарних питань і соціально-економічного політики Микола Котелевець у виступі зазначив, що довгострокове планування використання територій – це не тільки запорука, економічного розвитку громади, а можливість розширити спектр соціальних і адміністративних послуг, забезпечити якісну освіту та медицину та створити всі умови для комфортного життя мешканців всіх категорій.

Заступник голови з питань економічного розвитку та інвестицій Микола Сапелкін наголосив, комплексний план – це основа для стратегічного планування розвитку громади та дієвий інструмент залучення інвестицій. На основі зібраних даних для комплексного плану та запропонованих планувальних рішень був розроблений Інвестиційний портал Роганської територіальної громади, який був представлений на громадських слуханнях. На інвестиційному порталі зібрана інформація про громаду, представлені об’єкти Brownfield, Greenfield та земельні ділянки під об’єкти інвестування запропоновані в комплексному плані. З порталом Ви можете ознайомитися за посиланням: https://www.rogan-invest.site/.

Староста округу з центром в селі Хроли Тетяна Жукова розповіла наскільки важливі детальні плани просторового розвитку для старостинського округу та сіл громади. Реалізація запланованих проектних рішень вирішіть багато болючих питань місцевих мешканців.

Від Харківського національного аграрного університету ім. В.В. Докучаєва виступили доценти кафедри управління земельними ресурсами Дмитро Гопцій та Тетяна Анопрієнко. Які з наукової точки зору прокоментували необхідність розробки таких комплексних рішень для сталого розвитку громад. У процесі обговорення комплексного плану, науковцями надані рекомендації щодо проектних рішень на території селища Докучаєвське.

Спеціаліст відділу земельних відносин Роганської селищної ради Юрій Перекупський ознайомив присутніх з пропозиціями, що надійшли до перспективних планів, більшість із них надали представники бізнесу, який розглядає можливість створення підприємств на території громади. 

Чижевська Лідія прокоментувала всі пропозиції, які надійшли, як у письмовій формі, так і були надані під час громадських слухань. Експерт зазначила, що більшість з них буде врахована у комплексному плані просторового розвитку території Роганської селищної ради.

У підсумковій частині заходу керівник напряму земельної реформи Програми USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) Сергій Кубах, регіональний  координатор Павло Матвєєв та заступник директора з наукової роботи та просторового планування ТОВ «УКРНПІЦИВІЛЬБУД» Тетяна Криштоп відповіли на всі запитання, що виникли в учасників слухань та прокоментували отримані пропозиції.

У заключному слові Марія Черненко подякували всім учасникам громадських слухань, експертам, спікерам та Програмі USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) за підтримку Роганської громади у розробці такого необхідного компоненту сталого розвитку, як комплексний план просторового розвитку територій.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь