Роганська селищна військова адміністрація

Харківської області

РОЗ'ЯСНЕННЯ ЩОДО ПРИЗНАЧЕННЯ УПРАВЛЯЮЧОЇ КОМПАНІЇ

Дата: 18.09.2021 19:23
Кількість переглядів: 835

Шановні співвласники багатоквартирних будинків в сел. Рогань та сел. Докучаєвське, надаємо Вам роз’яснення щодо призначення управляючої компанії

Фото без опису

1. Які є форми управління багатоквартирним будинком?

Управління багатоквартирним будинком співвласниками шляхом зборів.

Управління багатоквартирним будинком управителем.

правління багатоквартирним будинком об’єднанням співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ).

 

2. Чому конкурс проводив Виконавчий комітет Роганської селищної ради?

Відповідно до Пункт 6 розділу VI Прикінцеві та перехідні положення Закону України «Про житлово-комунальні послуги»:

у багатоквартирних будинках, у яких станом на 1 січня 2021 року не створено об’єднання співвласників багатоквартирного будинку, співвласниками не прийнято рішення про форму управління багатоквартирним будинком та не оголошено конкурс з призначення управителя багатоквартирного будинку відповідно до частини п’ятої статті 13 Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку», виконавчий орган місцевої ради зобов’язаний оголосити і провести такий конкурс.

 

3. Хто підписує договір?

Відповідно до наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 13.06.2016 року № 150 «Про затвердження Порядку проведення конкурсу з призначення управителя багатоквартирного будинку» договір від імені мешканців багатоквартирного будинку підписує уповноважена особа, яку визначає виконавчий комітет.

 

4. Як чином складався договір на управління багатоквартирним будинком?

Договір про надання послуги з управління багатоквартирним будинком використано типовий з Постанови КМУ від 5 вересня 2018 р. № 712 «Про затвердження Правил надання послуги з управління багатоквартирним будинком та Типового договору про надання послуги з управління багатоквартирним будинком».

Договір підписаний 15 вересня 2021 р. строком на 1 рік з автоматичною пролонгацією, якщо сторони не мають претензій один до одного.

ТИПОВИЙ ДОГОВІР

 

5. Як сформована ціна на послугу?

Ціна послуги, що включає відповідно до статті 10 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» витрати на утримання багатоквартирного будинку, прибудинкової території, поточний ремонт спільного майна багатоквартирного будинку, винагороду управителю з розрахунку на 1 кв.м. загальної площі багатоквартирного будинку.

Так як управитель визначається на конкурсних засадах, вартість послуг формується з урахування всіх витрат + винагороди управителя (яку кожний учасник визначає у відповідності до своєї планової рентабельності).

 

6. Які послуги включені до послуги з управління багатоквартирним будинком?

Перелік послуг, який винесено на конкурс затверджено Наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 27.07.2018  № 190 «Про затвердження Обов’язкового переліку робіт (послуг), витрати на які включаються до складу витрат на утримання багатоквартирного будинку та прибудинкової території».

Конкурсною комісією прийнято рішення виключення з переліку послуги з прибирання приміщень загального користування (у тому числі допоміжних).

У залежності від технічних і конструктивних особливостей багатоквартирних будинків кількість послуг і їх вартість для кожного будинку відрізняється.

У додатках наведені перелік і вартість робіт та послуг для кожного багатоквартирного будинку.

 

7. Як змінити структуру тарифу, управителя чи обрати форму управління багатоквартирним будинком?

Відповідно до Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» ці всі рішення приймаються власниками квартир та нежитлових приміщень у порядку визначеним цим законом.

Для консультацій та допомоги в організації та проведенні зборів співвласників багатоквартирного будинку, Ви можете звернутися у Виконавчий комітет Роганської селищної ради, каб. №3 чи за телефоном 0(57)740-71-51.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь