Роганська селищна військова адміністрація

Харківської області

ЩОДО ЗАБРУДНЕННЯ р. РОГАНКА. в сел. РОГАНЬ

Дата: 13.08.2021 13:52
Кількість переглядів: 1329

На адресу виконавчого комітету Роганської селищної ради неодноразово надходили скарги місцевих мешканців про періодичну зміну кольору води в р. Роганка та наявність неприємного запаху сірководню в повітрі в селищі Рогань.

Фото без опису

За дорученням Роганського селищного голови Марії Черненко, в якості реагування, 06.08.2021 року спеціальною екологічною комісією виконкому було проведено обстеження прибережної захисної смуги річки Роганка в сел. Рогань, що розташована в межах земельної ділянки за кординатами 49.904788, 36.482557, під час якого було виявлено екскаватор та земснаряд, (в подальшому знаходились на території акціонерного товариства «Роганська картонна фабрика»), які проводили роботи з очистки розміщених на цій території виритих котлованів, що використовуються в якості відстійних резервуарів для відходів промислового виробництва.

За результатами обстеження було складено відповідний акт та направлено листи до керівництва АТ «Роганська картонна фабрика», Регіонального офісу водних ресурсів в Харківській області, Державної екологічної інспекції в Харківській області, Харківської обласної державної адміністрації.

Представники АТ «Роганська картонна фабрика», у відповідь на наш лист, надали копії усіх дозвільних документів на проведення вказаних робіт та під час робочої зустрічі з керівництвом громади запевнили, що не мають відношення до забруднення річки, оскільки їх технологічний процес виробництва передбачає не пряме скидання відходів у річку, а попереднє накопичення у фільтрувальних озерах, які раз на 5 років очищуються механічним способом на їхні промислові земельні ділянки.

Виконавчим комітетом Роганської селищної ради надалі вживаються всі необхідні заходи в межах компетенції для встановлення і притягнення до відповідальності осіб, винних у забрудненні річки Роганка. Будемо повідомляти громадськість про подальші результати в рамках цієї діяльності.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь