Роганська селищна військова адміністрація

Харківської області

Відділ обслуговування громадян № 18 (сервісний центр) управління обслуговування громадян головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області повідомляє:

Дата: 21.07.2021 17:23
Кількість переглядів: 325

 

У Законі  “Про  державний бюджет України на 2021 рік” від 15.12.2020 N 1082-IX встановлено розміри прожиткового мінімуму для різних груп населення. Зокрема, з 1 липня 2021 року збільшено розмір прожиткового мінімуму для осіб, що втратили працездатність, із 1769,00 до 1854,00 .

У звязку зі зростанням прожиткового мінімуму органи Пенсійного фонду України перерахували пенсійні виплати.

Передусім пенсіонерам,  які мають повний страховий стаж збільшено розмір мінімальної пенсії за віком.  А непрацюючим пенсіонерам,  які мають значну тривалість страхового стажу і в яких пенсії більші за мінімальні, перераховано доплату за понаднормативний стаж, який визначається  у відсотках від розміру прожиткового мінімуму.   

Перерахунку підлягали також і мінімальні пенсійні виплати:

  • Для осіб, що одержують пенсію в мінімальному розмірі, виплати становитимуть 1854,00 грн. (1 ПМ).
  • Мінімальна пенсійна виплата шахтарям (3 ПМ).
  • Учасникам бойових дій (165% ПМ) та особам з інвалідністю внаслідок війни (360%, 525% або 650% ПМ залежно від групи інвалідності) і ліквідаторам з інвалідністю внаслідок аварії на ЧАЄС (225%, 255%, 285% ПМ залежно від групи інвалідності).

Окрім того, із 1 липня перерахували :

  • Пенсій  за особливі заслуги перед України (20-40% ПМ).
  • Мінімальні розміри пенсій особам з інвалідністю, стосовно яких встановлено причиновий зв’язок інвалідності із Чорнобильською катастрофою, та особам з

інвалідністю із числа учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС (100-180% ПМ залежно від групи інвалідності).

  • Підвищення учасникам бойових дій (25% ПМ) та особам з інвалідністю внаслідок війни (30%,40%, 50% ПМ залежно від групи інвалідності).
  • Підвищення учасникам війни  (15-20% ПМ).
  • Підвищення членам сімей ветеранів війни (10%, 25% ПМ).
  • Підвищення жертвам нацистських переслідувань та членам їхніх сімей  (10%, 15%, 25%, 30%, 40%, 50% ПМ залежно від їхнього статусу) .
  • Розмір максимальної пенсійної виплати (10 ПМ).
  • Державна соціальна допомога на догляд особам з інвалідністю внаслідок війни (15-100% ПМ),

Зросте також розмір надбавки донорам. Варто знати, що відповідно до Закону України “Про донорство крові та її компонентів” його  визначають як 10% від прожиткового мінімуму на одну особу в розрахнку на місяць. Із 1 липня ця сума становить 229,40 грн.

     Розміри  підвищення пенсій із 1 липня 2021 року кожному пенсіонерові визначаються індивідуально й залежно від того, яку складову пенсійної виплати перераховуватимуть (мінімальний розмір пенсії за віком, доплату за понаднормативний  стаж, підвищення, надбавки чи мінімальну пенсійну виплату).

    Водночас з 1 липня отримувачам пенсій, які призначено згідно із Законом України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” за зверненнями, що надійшли по 31 грудня 2020 року, і які не перераховували із січня  по липень 2021 року включно у зв’язку із збільшенням прожиткового мінімуму чи мінімальної заробітної плати та не індексували на коефіцієнт 1,11 встановлюється доплата до пенсії в розмірі 100 грн.

    Перерахунок виплат здійснено автоматично. Перераховані пенсії виплачують пенсіонерам визначеної дати починаючи з 4 липня .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь