Роганська селищна військова адміністрація

Харківської області

Легалізація трудових відносин - важлива тема сьогодення

Дата: 29.06.2021 10:42
Кількість переглядів: 354


Дотримання роботодавцем трудового законодавства - це запорука стабільного та прибуткового бізнесу, гарантія уникнення проблем як з найманими працівниками, так і з відповідними контролюючими органами.

У рамках розгорнутої урядової кампанії з детінізації зайнятості Харківська районна філія Харківського обласного центру зайнятості робить свій внесок у загальну справу та прагне донести до сторін трудових відносин, що робота в легальному полі - це зручно й вигідно.

Електронізація сервісів робить їх ще більш доступними та врешті-решт прагне змінити ставлення працівників і роботодавців до явища незадекларованої праці.

Проте, деякі роботодавці ігнорують зазначені права і норми, та віддають перевагу застосуванню праці без належного оформлення трудових відносин.

За негативні наслідки такого «співробітництва» роботодавці мають завдячувати лише собі в разі розкрадання «найманцями» їхнього майна та коштів, недотримання правил трудового розпорядку та норм поведінки, не говорячи вже про якість виконуваних робіт через фактичну відсутність функціональних обов’язків.

Громадяни ж, які погодились працювати, не ознайомившись з наказом про прийняття на роботу, не переконавшись про зроблений запис до трудової книжки, ризикують працювати без відповідної оплати праці, не отримувати ніяких видів відпусток та інших соціальних гарантій, працювати понад встановлену норму тривалості робочого часу, очікувати раптове розірвання усіх домовленостей щодо продовження співпраці без всіляких підстав та пояснень тощо.

Тож вкотре закликаємо роботодавців та громадян зробити крок назустріч суспільству - легалізувати найману працю та відмовитись від «чорної» зарплати в «конвертах». Це дозволить не тільки детінізувати соціально - трудові відносини, але й забезпечити реальні соціальні гарантії найманим працівникам, максимально уникнути трудових конфліктів та спорів.

Консультанти роботодавців Харківської районної філії Харківського обласного центру зайнятості відвідують підприємства для проведення роз’яснювальної роботи, проводять інформаційні семінари для роботодавців і безробітних. Розповідають про неприпустимість найму на роботу працівників без оформлення трудових відносин і обов’язкове дотримання законодавчих вимог при укладенні трудового договору.

Додаткову інформацію Ви можете отримати в Харківській районній філії Харківського обласного центру зайнятості за адресою: м. Харків вул.Святодухівська 5, телефон для довідок (057) 732-44-64, ел. адреса 2010@khcz.gov.ua

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь