Роганська селищна військова адміністрація

Харківської області

Участь у семінарі «Побудова системи ефективного управління в громаді. Досвід добровільно об’єднаних громад Харківщини»

Дата: 12.03.2021 09:14
Кількість переглядів: 1073

 

Голова Роганської громади Марія Черненко та перший заступник Руслан Шелудько прийняли участь у семінарі на тему: «Побудова системи ефективного управління в громаді. Досвід добровільно об’єднаних громад Харківщини».

Захід було організовано ГО «Центр розвитку місцевого самоврядування» у партнерстві з сектором досліджень Східного регіону у м. Харкові ЦРД Національний інститут стратегічних досліджень на території Нововодолазької селищної ради та розраховано на сільські та селищні територіальні громади, які були укрупнені адміністративним шляхом та не пройшли процедуру добровільного об’єднання, а також на ті громади, які прагнуть постійного вдосконалення форм роботи та обміну досвідом зі своїми колегами.

«Голови та заступники громад – учасників заходу  мали можливість ознайомитися з системою роботи в Нововодолазькій громаді, обговорити проблемні питання, які їх турбують на даному етапі впровадження реформи», –  прокоментувала організатор заходу Діана Баринова.

«Багато чого для побудови системи роботи ми запозичили у наших польських колег, - підкреслив у своєму виступі голова Нововодолазької громади Олександр Єсін. «В рамках  навчальних візитів, які організовував Центр   розвитку місцевого самоврядування спільно з ГО «Польсько – українська аграрна асоціація» багато наших керівників підприємств,  шкіл, дитячих садочків змогли подивитися як це працює у європейського  сусіда та втілити це у нашій громаді, - підкреслив  Олександр Єсін.

Те, що Нововодолазька громада взяла багато чого з польського досвіду підкреслив і Мирослав Скурка – керівник проекту «Study tour to Poland» (Варшава, Польща), який зробив акцент на тому, що радіє від успіхів цієї громади, і розуміє, що багато роботи було проведено не даремно.  Також у своєму виступі пан Мирослав підкреслив, що успіх кожної громади зараз залежить виключно від ефективності управління та залучення  жителів до прийняття рішень.

В своєму виступі народний депутат  України Олексій Красов підкреслив, що готовий співпрацювати та сприяти вирішенню проблемних питань не тільки на своєму окрузі, а й на територіях інших громад Харківщини, бо розвиток регіону складається із успіхів кожної громади. 

В рамках заходу учасники ознайомилися з роботою ЦНАП, який надає 180 послуг населенню та має відділені робочі місця у старостинських округах, відвідали Офіс одного зі старост, подивилися, як там надаються послуги, відвідали опорний освітній заклад. Завершилася робота неформальним спілкуванням, обговоренням перспектив розвитку територій та плануванням подальших тематик подібних заходів.

Дякуємо Нововодолазькій громаді за гостинний прийом та всім головам та заступникам громад, які виділили час на навчання та спілкування!

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь