Роганська селищна військова адміністрація

Харківської області

До уваги підприємств, установ та організацій усіх форм власності та видів господарської діяльності (далі – підприємства), розташованих на території Роганської селищної територіальної громади!

Дата: 03.03.2021 11:35
Кількість переглядів: 353

 

У лютому місяці традиційно розпочався двомісячник з укладення колективних договорів, який буде тривати до кінця березня. У разі закінчення терміну дії на вашому підприємстві колективного договору або його відсутності, необхідно його укласти та провести реєстрацію.

Колективний договір є тим самим нормативно-правовим актом, який робить можливою повноцінну реалізацію норм трудового законодавства щодо соціально-економічних, трудових, виробничих відносин між працівниками та роботодавцем.

Згідно зі статтею ІІ Кодексу законів про працю України, статтею 2 Закону України « Про колективні договори і угоди» колективний договір укладається на підприємствах, в установах, організаціях незалежно від форм власності і господарювання, які використовують найману працю і мають права юридичної особи.

Згідно постанови Кабінету Міністрів україни від 21 серпня 2019 року № 768 внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 13 лютого 2013 року № 115 «Про порядок повідомної реєстрації галузевих (міжгалузевих) і територіальних угод, колективних договорів».

Змінами передбачено спрощення процедури повідомної реєстрації колективних догорів.

Повідомна реєстрація проводится з метою оприлюднення на власному офіційному вебсайті і реєструючого  органу інформації про укладання договорів, внесення до них змін і доповнень, а не з метою засвідчення автентичності примірників і копії поданих на реєстрацію колективних договорів, як було раніше.

Колективні договори, а також зміни і доповнення до них в обов’язковому порядку повинні пройти повідомну реєстрацію. Для проведення повідомної реєстрації до виконавчого комітету Роганської селищної ради треба подати супровідний лист та прошитий і пронумерований екземпляр колективного договору (змін до колективного договору), а також його відскановану копію для оприлюднення на офіційному сайті.

Рекомендуємо провести укладання колективного договору чи внесення змін до нього в період проведення двомісячника та забезпечити своєчасне проведення  його реєстрації.

За довідками з питань укладання та реєстрації колективних договорів ви можете звернутись за адресою: Харківська обл., Харківський район, сел. Рогань, вул. 1-го Травня, буд. 1, каб. 4, тел. 740-71-61.

 

РОБОЧИЙ ПЛАН (ДО ЗАВАНТАЖЕННЯ)

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь