Роганська селищна військова адміністрація

Харківської області

Шановні мешканці Роганської ОТГ!

Дата: 20.01.2021 14:07
Кількість переглядів: 1455

Загальна скрутна економічна ситуація в країні, додатково погіршена карантинними заходами, викликаними пандемією COVID-19 і здорожченням вартості енергоресурсів, зробили кожного з нас заручниками замкнутого кола, вихід з якого можливий лише за умови відповідального підходу кожного з нас до шляхів розв’язання існуючих проблем, основною з яких для нашої громади є забезпечення безперебійного централізованого опалення багатоповерхових будинків та соціальної сфери.

Станом на 01.01.2021 р. сукупний борг КП «Теплові мережі Роганської селищної ради» перед НАК «Нафтогаз України» становить 13,2 млн. грн. В свою чергу борг населення перед КП «Теплові мережі Роганської селищної ради» становить 14,8 млн. грн. Різниця між діючим на сьогодні тарифом на теплопостачання та тарифами, які пропонує до затвердження на сесії КП «ТМРСР» становить 5 млн.грн. У випадку незатвердження депутатами запропонованих тарифів, виконавчий комітет буде змушений компенсувати різницю між діючим та запропонованим тарифом.

Окрім того, для забезпечення безперебійного централізованого опалення в Роганській ОТГ на лютий 2021 року, КП «ТМРСР» необхідно здійснити оплату НАК «Нафтогаз України» суми в розмірі 5.9 млн.грн.

З огляду на ці факти, виконавчим комітетом Роганської селищної ради спільно з депутатським проводиться ряд заходів, щодо вирішення існуючої проблеми:

-          обхід боржників з врученням вимог щодо погашення існуючої заборгованості за теплопостачання;

-          виклик боржників на адміністративну комісію для профілактичних бесід щодо необхідності сплати заборгованості та умов укладення договорів реструктуризації боргу;

-          підготовлено звернення до Президента України, Кабінету Міністрів України, Національної комісії що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг щодо зменшення вартості на енергоресурси;

-          ведеться розробка проектів впровадження заходів з енергоефективності та енергонезалежності в будівлях бюджетної сфери Роганської селищної ради та пошуку альтернативних джерел генерації теплової енергії.

Але! Кожен з нас повинен чітко усвідомлювати той факт, що бюджет Роганської селищної ради не спроможний постійно компенсувати різницю в тарифах чи дотувати суми боргів мешканців громади! Популізм повинен колись закінчитися! Образ «доброго керівника», довгий час експлуатуємий з року в рік, надалі використовуватись не може: це безвідповідально для нащадків і в результаті призведе до повного краху і колапсу! А далі лише розруха: холодна – бо без опалення, темна – бо без світла внаслідок спалених від навантаження електрообігрівачами підстанцій, зневоднена – бо система водопостачання буде розморожена!

Просимо кожного з Вас абсолютно серйозно віднестись до цієї інформації і відповідально підійти до своїх обов’язків зі сплати комунальних послуг! В свою чергу, керівництво громади, розуміючи всю відповідальність, довірену нам населенням, за діяльність по виведенню громади із кризового становища, має волю приймати непопулярні рішення, за які ми несемо власні політичні ризики! Але в нас немає іншого виходу: або ми виведемо громаду із кризи, або надалі будемо «добрими керівниками».

З повагою, керівництво Роганської селищної ради! 

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь