Роганська селищна військова адміністрація

Харківської області

ШАНОВНІ РОБОТОДАВЦІ !!! ЗВЕРНІТЬ УВАГУ !!!!

Дата: 26.08.2020 09:20
Кількість переглядів: 344

За окремими дорученнями прем’єр-міністра України та т.в.о голови держпраці з 01 вересня 2020 будуть проводитися інспекційні відвідування з метою контролю за оформленням трудових відносин

До відповідного заходу будуть залучені представники Державної податкової служби, Пенсійного фонду, Державної служби зайнятості з використанням інтернет-ресурсів та засобів масової інформації.
У вас є можливість до 1 вересня встигнути переглянути правильність оформлення трудових відносин з найманим працівниками, в разі виникнення питань звернутися до інспекції з питань праці за відповідними роз’ясненнями та запобігти ризикам порушення законодавства про працю.
Яка відповідальність за незадекларовану працю?

До юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, які використовують найману працю без оформлення трудових відносин, можуть застосовувати фінансову (ст. 265 Кодексу законів про працю) та адміністративну відповідальність (ст. 41 Кодекс про адміністративні правопорушення).
Фінансова відповідальність застосовується до юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців (ФОП), якщо вони є роботодавцями, а адміністративна відповідальність – до посадових осіб підприємств, а також ФОП. Фінансова відповідальність може застосовуватись одночасно з адміністративною.
За які порушення вам можуть накласти штраф?
Інспектор праці обов’язково нарахує штраф у трьох випадках:
За недопущення до проведення перевірки.
За створення перешкод у її проведенні.
За виявлення незадекларованої праці: не уклали трудовий договір, не повідомили про прийняття на роботу  Державну податкову службу, не сплатили податки.
По всім іншим питанням інспектор складає припис, де вказує, що треба виправити. Якщо ви зробите це в зазначені строки, вас не будуть притягати до відповідальності.
Декларуйте працівників, сплачуйте податки і ЄСВ – і тоді штраф вам не загроза.
Який розмір штрафу за незадекларовану працю?
Не уклали трудовий договір з працівником? Будьте готові заплатити великий штраф, який може суттєво вдарити по вашому бізнесу.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь