Роганська селищна військова адміністрація

Харківської області

Шановні мешканці Харківського району! Разом ми допоможемо нашим дітям!

Дата: 04.05.2020 14:54
Кількість переглядів: 323

Харківський районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, як соціальний заклад, здійснює заходи щодо пошуку кандидатів у патронатні вихователі, їх первинного відбору, сприяє проходженню такими кандидатами навчання тощо.

Якщо ви залишилися без роботи та маєте педагогічний ресурс та бажання допомогти дитині, яка потребує турботливої родини, може це шанс для вас стати патронатними вихователями та відчути підтримку держави. 

Патронат над дитиною - це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин. 

Метою патронату над дитиною є забезпечення захисту прав дитини, яка через складні життєві обставини тимчасово не може проживати разом з батьками/законними представниками, надання їй та її сім’ї послуг, спрямованих на повернення у сім’ю відповідно до найкращих інтересів дитини.

Сім’я патронатного вихователя - це сім’я, в якій за згоди всіх її членів повнолітня особа, яка пройшла спеціальний курс підготовки, виконує обов’язки патронатного вихователя на професійній основі.

Термін перебування дитини в сім’ї патронатного вихователя встановлюється органом опіки та піклування і не може перевищувати трьох місяців. У разі наявності обставин, що обґрунтовують необхідність і доцільність перебування дитини в сім’ї патронатного вихователя понад зазначений термін, орган опіки та піклування може його продовжити до шести місяців.

До сім’ї патронатного вихователя можуть бути одночасно влаштовані тільки діти, які є між собою рідними братами та сестрами, або діти, які виховувалися в одній сім’ї.

Патронатному вихователю щомісячно виплачується:

- соціальна допомога на кожну влаштовану дитину в сім’ю. Розмір соціальної допомоги становить 2,5 прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку на місяць (на даний час для дітей до 6 років – 4447,50 грн.; від 6 до 18 років – 5545,00 грн.), для дітей з інвалідністю - 3,5 прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку на місяць (на даний час для дітей до 6 років – 6226,50 грн.; від 6 до 18 років – 7763,00 грн.);

- грошове забезпечення, що становить п’ять прожиткових мінімумів для працездатних осіб і на даний час розмір його становить 10510,00 грн. 

Збільшення розміру соціальної допомоги дітям та грошового забезпечення патронатним вихователям відбуватиметься відповідно до збільшення розміру прожиткового мінімуму.

Крім того, структурним підрозділом з питань соціального захисту населення за рахунок коштів державного бюджету здійснюються нарахування та сплата єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування із сум грошового забезпечення патронатного вихователя, що впливає для нарахування йому розміру пенсії.

Для отримання детальної консультативної допомоги Ви можете звернутись до: 

- Харківського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (Григорівське шосе, буд. 52, 4 поверх, м. Харків, 61098, тел. 370 09 45);

- Служби у справах дітей Харківської районної державної адміністрації               (проспект Гагаріна, 157а, к. 25а, 2 поверх, м. Харків, 61124, тел. 51 41 41, 51 41 77)

 

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь