Роганська селищна військова адміністрація

Харківської області

Відповіді на найпоширеніші питання щодо професійного навчання від центру зайнятості

Дата: 02.09.2019 14:23
Кількість переглядів: 415

Визначення поняття  «Професійне навчання»

Професійне навчання - набуття та вдосконалення професійних знань, умінь та навичок безробітним, що забезпечує відповідний рівень професійної кваліфікації для подальшого працевлаштування.

Види професійного навчання:

  • професійна підготовка;
  • перепідготовка;
  • підвищення кваліфікації.

Форми професійного навчання:

  • індивідульна,
  • групова,
  • дуальна.

Перелік професій, за якими здійснюється навчання:

Професійне навчання зареєстрованих безробітних за робітничими професіями здійснюється за професіями, наведеними у Державному переліку професій з підготовки кваліфікованих робітників у професійно-технічних навчальних закладах, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 11 вересня 2007 року № 1117, та в Національному класифікаторі України „Класифікатор професій” ДК 003:2010, затвердженому наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики від 28 липня 2010 року № 327.

Проходження медичного огляду перед професійним навчанням

Центр зайнятості для проходження професійного навчання направляє безробітного до закладів охорони здоров'я для проходження попереднього медичного огляду за формою медичної довідки 086/О, затвердженою Наказом Міністерства охорони здоровя України № 110 від 14.02.2012 року.

Укладання договору  та видача направленн я на професійне навчання

Якщо зареєстрований безробітний виявляє бажання пройти професійне навчання, центр зайнятості за місцем реєстрації особи як безробітної укладає з ним договір та видає йому направлення на професійне навчання до навчального закладу, підприємства, установи, організації.

Компенсації витрат на проїзд

Безробітному компенсуються витрати на проїзд транспортом загального користування (крім міського транспорту і таксі) на підставі квитків або довідки транспортного підприємства про вартість проїзду .

Свідоцтво про присвоєння (підвищення) робітничої кваліфікації

Після успішного завершення повного курсу навчання за відповідними робочими навчальними планами та робочими навчальними програмами безробітні отримують документ державного зразка - свідоцтво про присвоєння (підвищення) робітничої кваліфікації - за результатами первинної професійної підготовки, перепідготовки, підвищення кваліфікації безробітних за робітничими професіями.

Слухачам, які навчалися з професій, пов’язаних із роботами на об’єктах з підвищеною небезпекою праці, що перебувають під наглядом спеціально уповноважених державних органів, разом із свідоцтвом про присвоєння (підвищення) робітничої кваліфікації видається посвідчення встановленого зразка про допуск до роботи на зазначених об’єктах.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь