Роганська селищна військова адміністрація

Харківської області

Додаткова інструкція щодо нарахування фізичним особам дотації за утримання молодняку великої рогатої худоби

Дата: 17.07.2018 14:54
Кількість переглядів: 4046

Фото без опису

 

Дотація нараховується за кожні повні 4 місяці утримання молодняку ВРХ.

Якщо тварині ще не виповнилося 4 місяці, або вже виповнилося 13 місяців – документи на таку тварину не приймаються.

Переміщений молодняк (куплений, подарований тощо) не дотується!

03.05.2018 року від Міністерства аграрної політики та продовольства України, яке є головним розпорядником коштів, отримане наступне роз’яснення у телефонному режимі: у паспорті молодняку ВРХ обов’язково повинна бути зазначена корова!!! Без зазначення матері у паспорті тварини дотація на неї не нараховується!!!

Нагадуємо, що дані про тварину повинні збігатися з даними витягу з реєстру тварин, який ви заздалегідь замовляєте у Харківській філії ДП «Агентство з ідентифікації і реєстрації тварин»!

Ураховуючи зазначене, рекомендуємо ще раз перевірити прийняті у квітні документи, виключити з відомості тих тварин, паспорта яких заповнені не повністю та подати терміново Департаменту відкореговані відомості!!!

 

Визначення розміру дотації.

Дотація нараховується на молодняк ВРХ, якому виповнилося повні
4 місяці, але ще не виповнилося повних 13 місяців. Вік тварини визначається на дату подання фізичною особою документів до органу місцевого самоврядування.

         Розділимо нарахування дотації умовно на 3 періоди, в залежності від віку молодняку ВРХ.

         І період. Перша сума дотації  (300 гривень) нараховується якщо молодняку ВРХ вже виповнилося повних 4 місяці, але ще не виповнилося повних 8 місяців. Тобто, якщо тварині на дату подання є повних 4 місяці,
5 місяців, 6 місяців або 7 місяців, нараховується 300 гривень!

         ІІ період. Якщо тварині виповнилося повних 8 місяців, але не виповнилося повних 12 місяців – нараховується друга сума дотації (700 гривень). В цю групу входять тварини, яким є повних 8 місяців, 9 місяців,
10 місяців та 11 місяців.

         ІІІ період. Якщо тварині виповнилося повних 12 місяців, але не виповнилося повних 13 місяців – нараховується третя сума дотації (1500 гривень).

         Тобто, за весь період нарахування (тричі по 4 місяці) на одну тварину може бути нараховано всього 2500 гривень.

Приклади.

         Фізична особа подає документи на конкретну тварину вперше:

  • якщо тварині на дату подання документів виповнилося повні 4, 5, 6 або 7 місяців – нараховується 300 гривень, – тобто, відбувається нарахування лише по І періоду;
  • якщо тварині на дату подання документів виповнилося повні 8, 9, 10 або 11 місяців – нараховується відразу 1000 гривень, – тобто, відбувається нарахування відразу по І і ІІ періодам;
  • якщо тварині на дату подання документів виповнилося повні 12 місяців, але не виповнилося повних 13 місяців – нараховується відразу 2500 гривень, – тобто, відбувається нарахування відразу по І, ІІ і ІІІ періодам.

Фізична особа подає документи на тварину вдруге або втретє:

  • якщо фізичній особі попереднього разу було нараховано перші 300 гривень за І період (за тварину, якій було 4, 5, 6 або 7 місяців), їй дораховується наступна сума в 700 гривень за ІІ період (якщо тварині виповнилося 8, 9, 10 або 11 місяців);
  • якщо фізичній особі у попередні рази було нараховано 300 і 700 гривень або відразу 1000 гривень за І і ІІ періоди, їй дораховується наступна сума в 1500 гривень за ІІІ період (якщо тварині виповнилося 12 місяців);
  • якщо фізичній особі попереднього разу було нараховано перші 300 гривень за І період (за тварину, якій було 4, 5, 6 або 7 місяців),
    ІІ період фізична особа пропустила, а звертається, коли тварині виповнилося вже повні 12 місяців, їй дораховуються відразу наступні дві суми – 700 гривень за ІІ період та 1500 гривень за ІІІ період.

 

Періоди приймання документів органами місцевого самоврядування та складання відомостей:

І періодпо 30 квітня включно. Складається відомість станом на
1 травня. Внизу відомості ставиться дата від 2 по 4 травня (1 травня вихідний день), ставиться печатка. Відомість подається до Департаменту до 5 травня.

ІІ періодпо 31 серпня включно. Складається відомість станом на
1 вересня. Внизу відомості ставиться дата 3 або 4 вересня (1-2 вересня вихідні дні), ставиться печатка. Відомість подається до Департаменту до 5 вересня.

ІІІ періодпо 30 листопада включно. Складається відомість станом на
1 грудня. Внизу відомості ставиться дата 3 або 4 грудня (1-2 грудня вихідні дні), ставиться печатка. Відомість подається до Департаменту до 5 грудня.

Після 5 травня, 5 вересня та 5 грудня відомості прийматися не будуть.

Рекомендуємо складати відомості поступово, по мірі нарахування фізичним особам дотацій.

 

Об’єднана територіальна громада подає Департаменту агропромислового розвитку одну відомість, яка включає фізичних осіб усіх населених пунктів, які до неї входять.

 

Звертаємо вашу увагу, що відповідальність за правильність нарахування дотації покладається на органи місцевого самоврядування! Ви є відповідальними за цільове та ефективне використання коштів державного бюджету!!!

Рекомендуємо уважно вивчати первинні документи, правильно визначати вік тварини та вносити її до відповідного стовпчика відомості, а також уважно переносити до відомості прізвище, ім’я, по-батькові та ідентифікаційний код фізичної особи, а також реквізити банку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь