Роганська селищна військова адміністрація

Харківської області

Можливості для ОСББ

Дата: 09.07.2018 21:56
Кількість переглядів: 547

Фото без опису

Об'єднання співвласників багатоквартирних будинків можуть отримати 40% компенсації на витрати, пов'язані з утепленням. ЕП розповідає, як це зробити.

ЕП починає цикл статей про існуючі в Україні програми підтримки енергоефективних заходів. Як українцям, ОСББ, бізнесу та комунальним підприємствам отримати допомогу на реалізацію своїх проектів — саме про це піде мова в наших наступних матеріалах.

Стартуємо з програм IQ energy, які фінансуються за кошт європейських донорів.

За новою програмою IQ, об'єднання співвласників багатоквартирних будинків можуть отримати 40% компенсації на витрати, пов'язані з утепленням будинків. Відповідна програма стартувала у квітні 2018 року.

Подібна програма — часткової компенсації витрат на утеплення будинку — діяла упродовж двох років для індивідуальних власників житла. Вони мали можливість отримати 35% компенсації — до 3 тис євро. У 2018 році її вирішили розширити і запустили пілотний проект IQ energy для ОСББ.

 

Як і на що ОСББ можуть отримати компенсацію

Програма фінансування енергоефективності в житловому секторі IQ energy для ОСББ передбачає компенсацію 40% від суми кредиту в "ОТП банку". Наразі лише ця установа надає позики для ОСББ. Гроші можна отримати на техніку, матеріали, супутні товари для термічної модернізації та на монтажні роботи.

"Клієнт купує ці товари за кредитні кошти, модернізує житло, реєструється на сайті і подає заявку на компенсацію. Це потрібно зробити упродовж чотирьох місяців. На момент подачі заявки кредит повинен бути непогашеним", — пояснює керівник програми IQ energy Оксана Булгакова.

На сайті програми є каталог енергоефективних товарів і технологій, які можна придбати і використати для термічної модернізації в рамках програми.

Яка максимальна сума компенсації

Для фізичних осіб максимальна сума коштів, яку можна відшкодувати, становить 3 тис євро. Для ОСББ такого ліміту нема. Програма IQ energy компенсує 40% від будь-якої суми кредиту на модернізацію багатоквартирного будинку. Максимальна сума кредиту, який пропонується ОСББ — 2 млн грн.

Контакти

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь